Nyomtatott sajtó

Köböl Anita megmentette a Campus fesztivál panelbeszélgetését

By 2021.07.27.No Comments

Az utolsó percben ugrott be az eredeti műsorvezető helyett Köböl Anita, az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom Campus fesztiválon tartott panelbeszélgetésére. Az egyesület az ételpazarlás és a fenntarthatóságról tartott neves szakértőkkel és hírességekkel panelbeszélgetést, ahol eredetileg Köböl Anita meghívott vendég lett volna.

Nagyon szívesen tettem eleget az utolsó percben a felkérésnek. Ez a szakmám és a hivatásom, ráadásul jó kapcsolatot ápolok a szervezőkkel. Így ez nem volt számomra kérdés, ha kell, utolsó percben is beugrok. Illetve számomra nagyon fontos a missziós üzenete az ételpazarlás és a fenntarthatóság melletti kampányoknak. Engem mindig az foglalkoztat ilyenkor a leginkább, hogyan lehet egy ilyen üzenetet azokhoz az emberekhez is eljuttatni, akik addig esetleg kevésbé foglalkoztak egy adott problémával. Ráadásul az életmódbeli változtatás mindig sarkalatos kérdés, hogy egyáltalán felmerüljön az igény valakiben arra, hogy változtatni akarjon.

Nálam az egyik példa nagyon jól átment a pajzson: külföldön például a cégek között versenyt rendeznek, ki képes jobban fenntarthatóvá tenni a vállalatot. Én például, aki sportoltam, teljesen fel tudtam szívni magamat erre a hírre, hiszen a versenyszellem mindig is megvolt bennem, ez pedig számomra azt az üzenetet hordozza magában: hogyan legyél jobb, mivel tűnhetsz ki a tömegből! Jó lenne, ha ezt a mentalitást minél többen át tudnák ültetni a mindennapokba apró, pici lépésekkel akár.

Az eredeti beszélgetést a szervezet elnöke vezette volna. A meghívott vendégek Anitán kívűl Homor Fatima a Corvinus Fenntarthatósági Intézetének dedikált képviselője, Szentkirályi Lili a Munch.hu startuptól, Gaál Levente marketing szakember és Szabó Eszter a Gasztrohős Alapítványtól voltak. Anita brillírozott riporterként, minden felkészülés nélkül. A beszélgetés hamarosan megtekinthető a Campus és az EHTM oldalán is.

Forrás: https://bdpst24.hu/kobol-anita-megmentette-a-campus-fesztival-panelbeszelgeteset/

Leave a Reply