Hiszünk…

egy szebb és ígéretesebb jövőben. Abban, hogy a holnap mindig új lehetőségeket tartogat. Hiszünk abban, hogy nem a múltunk határoz meg minket. Hiszünk abban, hogy ha összefogunk, akkor egy élhetőbb Hazát hagyunk hátra a gyermekeinknek.

Társadalmi problémák

A rohanó a világunk okozta stressz, az egészségtelen táplálkozás, a járványhelyzet olyan tényezők, amelyek az emberiség fizikai és pszichés állapotát tovább súlyosbították. Az életminőség kérdésköre több tudományterület érdeklődésének középpontjában áll. Az életminőséghez kapcsolódó kutatások egymással szinte párhuzamosan indultak meg az orvostudomány, a szociológia és a pszichológia egyes kutatóműhelyeiben.
A járvány minden társadalmi és korcsoportot érintett, a munkahelyek elvesztése, bezártság, a lehetőségek beszűkítése egy teljesen talajvesztett társadalmi állapotot hoztak létre. A régmúlt berögzött viselkedési formái megbukni látszanak és környezetünk kizsákmányolása is tarthatatlanná vált.

Minőségi életvitel

Az emberi kultúra az egyik legelemibb szükségletünk kielégítése, a táplálkozás kielégítése érdekében végzett tevékenységnek egy rendkívül széles és változatos spektrumát hozta létre. Világunkban veszélyt jelent az egészségtelen élelmiszerek fogyasztása és a rendszeres testmozgás hiánya.
Az “ép testben ép lélek” kifejezés egy ősrégi bölcsesség, aminek lényegét a pszichológia tudománya a pszichoszomatikus betegségek leírásával emelt be a tudományos világba. A helyes táplálkozás, rendszeres testmozgás és a rendszeres egészségügyi szűrések rendszeresítésével megelőzhetjük a problémák kialakulását.

Klímavédelem

A bolygónk nagy veszélyben van, a klímaválság következtében szélsőségessé váló időjárás miatt. A globális felmelegedés, áradások, viharok és aszályok fenyegetik a társadalmunk egységét.
Ha időben lépünk megóvhatjuk gyerekeink részére a Földet. Ehhez kellően elegendő, ha időben közös összefogással teszünk és életvitelünkön változtatunk, illetve az alábbi dolgokat figyelembevesszük.